Nyheter, blogg

Jag kommer inte att ha någon traditionell blogg.  Däremot föreslår jag att du följer mig på LinkedIn där jag varje vecka lägger ut tips, tankar, artiklar och annat som hör till min vardag. Välkommen med din kontaktförfrågan!

Systematiskt arbetsmiljöarbete – smartaste vägen till kvalitet och affärsutveckling. Obs! Ny lokal: Folkets Hus Ulricehamn.

Kostnadsfritt frukostseminarium i Ulricehamn 5 dec. Läs mer här.


Rädd eller Beredd?

Nytt informationskoncept inom Totalförsvars- och krisinformation. Det gäller oss alla! Läs mer om utbildningen här.


Sista minuten – engagerande julavslutning för personalen?

Visste du att det är under semestern och julledigheten som många bestämmer sig för att byta jobb? Att ge sin personal en känsla av samhörighet, delaktighet och engagemang innan jul kan vara det som behövs för att de ska känna sig fullt motiverade att gå tillbaka till just dig som arbetsgivare efter ledigheten. Jag hjälper dig med detta genom en riktig inspirationsföreläsning i samband med t ex julfest.


Utbildningar i ”Engagerande ledarskap”

En heldagsutbildning med syfte att hjälpa dig som ledare att nyttja dig själv och dina medarbetare optimalt. För välmående affärer och människor. För ledare på alla positioner.

Innehåll

  • Engagemang och Kommunikation. Vad är det och hur funkar det?
  • Tänka helhet. Hur får man välmående och affärsutveckling att gå hand i hand i vardagens beslut?
  • Vad är systematiskt arbetsmiljöarbete och hur gör man det till en naturlig del av vardagen?
  • Lagens krav på ledare gällande organisatorisk och social arbetsmiljö och vad det innebär konkret.
  • CHR – Corporate Health Responsibility kopplat till affärsutveckling

Syfte
• Effektivare affärer och vardag ur ett ledarperspektiv.
• Uppdaterat mindset – se affärsutveckling, kommunikation och arbetsmiljö som en helhet.
• Se nya möjligheter i vardagen genom ökad kunskap och motivation.
• Var en attraktiv arbetsgivare och ledare

Utbildningens mål
Att få konkreta verktyg och insikter inom ledarskap, affärsutveckling, kommunikation och arbetsmiljö.

Målgrupp
Styrelser och ledare på alla nivåer.

Förkunskap
Inga direkta förkunskaper krävs. En fördel är dock om du har viss baskunskap i ledarskap.

Omfattning:
1 heldag. Max 30 deltagare per tillfälle. Be om en offert genom elise@elisess.se.  För just din ledningsgrupp eller tillsammans med  flera företag som du samverkar med.


Enter Gislaved (Gislaved näringsliv) bjöd in till frukostföreläsning

Salen var fylld till sista plats när ca 30 personer från Gislaveds rika näringsliv kom för att lära sig mer om ”Säljande kommunikation genom alla led.” Stort tack till er alla som kom!

Hur får man alla yrkesgrupper på företaget att förstå och bidra till affären? Den här föreläsningen ger konkreta tankar och tips på hur alla på företaget lättare kan fånga upp köpsignaler och kundbehov för att skapa affärsutveckling och merförsäljning i vardagen. Anpassad för alla branscher och yrkesgrupper.
www.ElisEss.se 


CHR – Corporate Health Responsibility 

Nu är jag agent för Sturebadet Health!  Vi erbjuder ett högkvalitativt verktyg för att mäta och jobba med arbetsmiljö och medarbetares välmående ur alla aspekter.

Jag har även tidigare jobbat med medarbetarundersökningar och åtgärdsplaner men det jag nu kan erbjuda är det mest genomarbetade och kvalitativa verktyg som jag har kunnat hitta på marknaden.

Berör det dig? Ja, sannolikt! Alla företag med mer än 10 anställda måste göra en mätning av alla medarbetares hälsotillstånd och dokumentera denna tillsammans med en åtgärdsplan och strategisk uppföljning.

Lagstiftningen rörande organisatorisk och psykosocial arbetsmiljö har skärpts och ansvarskravet på dig som ledare har också blivit skarpare.

Vill du ha hjälp att både få välmående medarbetare och uppfylla lagkraven så är du välkommen att kontakta mig!


 

Föredrag på Högskolan i Borås

Studentkåren på Högskolan i Borås bjöd in mig till en föreläsning i säljande kommunikation. Igår kväll var det dags. Ingenjörstuderande blandades med företagare och arbetslösa som ville lära sig mer om hur de kan nyttja säljande kommunikation för att nå sina mål i vardagen.

De fick grundläggande kunskap om de 5 nycklarna till att nå dit man vill genom att få andra att vilja samma sak. Jag gav dem också konkreta exempel på hur detta fungerar när man t ex söker jobb eller får sina anställda att känna sig delaktiga i företagets affär och bidra med affärsutveckling i vardagen.

Ett lyckat event som jag gärna gör om vid tillfälle!